at-rejse-er-at-leve.dk

SP_WEATHER_

°C

Copenhagen

SP_WEATHER_
Luftfugtighed: %
Vind: N ved
Stort udvalg af storbyferier til lavpris

Brasilien Vejr

Brasilia har en gennemsnits temperatur på 21,4  grader celsius målt på hele året. (Danmark 7,9 grader). Temperaturen er næsten ens hele året i Brasilia, men i september når den højeste temperatur 30 grader. I juni og juli når de laveste temperaturer ned på 11 grader i området ved Brasilia.

Peg på billedet for at sammenligne.

Brasilia får i gennemsnit 1416 millimeter nedbør i løbet af året. (Danmark 712 millimeter). Klima kurverne er udarbejdet ud fra normale forhold. I regntiden hænder det ofte at områder får hele månedens nedbør på een enkelt dag, hvilket medfører oversvømmelser med mudderskred og mange dødsofre. I det området af Brasilien hvor Brasilia ligger  regner det mest i november, december og januar, mens juni, juli og august næsten ikke har nedbør.

Brasiliens Klima
Sammenlingning vejr Danmark - Brasilia
Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del går over i den subtropiske.

Områderne omkring ækvator har moderat høje temperaturer hele året, mens områderne i den subtropiske del har lidt lavere temperaturer i juli

Den årlige nedbørsmængde ligger på 1000-2000 millimeter over det meste af landet, områderne i det øvre Amazon bækken kan dog have højere nedbør.

Det nordøstlige hjørne af Brasilien får gennemsnitligt kun 500-700 millimeter nedbør årligt, nogle år slet ingen. 


Til toppen af siden

Vidste du at www.at-rejse-er-leve.dk siden 1999, dagligt har hjulpet tusindvis af rejsende med, at finde inspiration til ferien og at rejseportalen er en uafhængig ferieguide? Søg, find og udforsk verden, at-rejse-er-at-leve.dk

Om Redaktionen