at-rejse-er-at-leve.dk

Overvejende skyet

6°C

Copenhagen

Overvejende skyet
Luftfugtighed: 87%
Vind: SV ved 28.97 km/h
Stort udvalg af storbyferier til lavpris

Brasilien Vejr

Brasilia har en gennemsnits temperatur på 21,4  grader celsius målt på hele året. (Danmark 7,9 grader). Temperaturen er næsten ens hele året i Brasilia, men i september når den højeste temperatur 30 grader. I juni og juli når de laveste temperaturer ned på 11 grader i området ved Brasilia.

Peg på billedet for at sammenligne.

Brasilia får i gennemsnit 1416 millimeter nedbør i løbet af året. (Danmark 712 millimeter). Klima kurverne er udarbejdet ud fra normale forhold. I regntiden hænder det ofte at områder får hele månedens nedbør på een enkelt dag, hvilket medfører oversvømmelser med mudderskred og mange dødsofre. I det området af Brasilien hvor Brasilia ligger  regner det mest i november, december og januar, mens juni, juli og august næsten ikke har nedbør.

Brasiliens Klima
Sammenlingning vejr Danmark - Brasilia
Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del går over i den subtropiske.

Områderne omkring ækvator har moderat høje temperaturer hele året, mens områderne i den subtropiske del har lidt lavere temperaturer i juli

Den årlige nedbørsmængde ligger på 1000-2000 millimeter over det meste af landet, områderne i det øvre Amazon bækken kan dog have højere nedbør.

Det nordøstlige hjørne af Brasilien får gennemsnitligt kun 500-700 millimeter nedbør årligt, nogle år slet ingen. 


Til toppen af siden

Vidste du at www.at-rejse-er-leve.dk siden 1999, dagligt har hjulpet tusindvis af rejsende med, at finde inspiration til ferien og at rejseportalen er en uafhængig ferieguide? Søg, find og udforsk verden, at-rejse-er-at-leve.dk

Om Redaktionen