at-rejse-er-at-leve.dk

SP_WEATHER_

°C

Copenhagen

SP_WEATHER_
Luftfugtighed: %
Vind: N ved
Stort udvalg af storbyferier til lavpris

Canada Rejser

Kort over CanadaRejser til Canada, rejse booking

Man kan nemt sammensætte sin egen rejse til Canada.

Der findes flere overskuelige sider, hvor man kan booke rejser til Canada på nettet.

I menuen til højre findes links til bookingsider med flyrejser, biludlejning, billig overnatning på hotel og vandrehjem.

Desuden kort, rejsebøger og eventuelt pakkerejser.

Canada har parlamentarisk demokrati, og er en forbundsstat inden for Commonwealth of Nations. Canada har dermed samme monark som Storbritannien. Møntfoden i Canada er canadisk dollar, CAD.

Hvordan kommer man derhen?
Flyrejser
Man kan nemt booke sin egen flyrejse online. Flyrejser er billige hvis man er fleksibel med hensyn til rejsetidspunktet. Desuden har flere selskaber lavpris flyrejser til Canada Se flyrejser til Canada
  

Hvordan kommer man rundt?
Biludlejning
Man kan leje  udlejningsbiler i de fleste lufthavne i Canada. Man kan desuden leje bil i een by og aflevere den i en anden. Hvis man ønsker at se sig lidt omkring kan man også leje bil for en enkelt dag. Se biludlejning i Canada
  

Hvor kan man bo?
Hoteller
Det er nemt at booke sit hotel online. Det er muligt at booke hoteller i mange byer i Canada, man ser straks prisen og ledige hoteller. I nogle tilfælde kan hotelværelser være lige så billige som hostel. Se hoteller i Canada

Hostels
Hostels eller vandrehjem er en billig overnatningsform, der ikke kun er forbeholdt folk på rygsækrejse som backpacker. Mange hostels er i virkeligheden budget hoteller. De fleste hostels har både enkelt og dobbeltværelser. Nogle hostels kan bookes for en måned ad gangen. Se hostels i Canada
  

Pakkerejser?
Pakkerejse
En pakkerejse er en kombination af transport, indkvartering og/eller anden turistmæssig ydelse. Eksempelvis flyrejse, busrejse, færge til rejsemålet - Kombineret med ophold på hotel, hostel, vandrehjem, lejlighed eller anden overnatning. En charterferie eller charterrejse er således en typisk pakkerejse. Men også en weekend ferie eller storbyrejse, hvor man bestiller fly og hotel fra samme rejsearrangør. Se hotel og flyrejse
 

Hvad kan man lave?
Ture, udflugter, sightseeing
Mange ture og udflugter til seværdighederne i Canada, kan bookes hjemmefra. Man må dog ikke regne med at guiderne taler dansk. Se udflugter i Canada

Sprogrejser
En sprogrejse eller sprogferie er en måde at lære fremmedsprog på. Foruden sproget lærer man også om kulturen i landet. I Canada findes blandt andet sprogkurser i engelsk og fransk. Se sprogrejser Canada
 

Oplysninger og tips
Rejsebøger, guidebøger
Guidebøger og rejsebøger er fyldt med informationer og tips om stederne de omhandler. Turen går til serien fra Politikens forlag, er på dansk, mens guidebøger fra Lonely Planet er på engelsk. Se Turen går til Canada eller Lonely Planet Canada
  

Finde rundt
Kort
Landkort, tur kort, bykort og vejkort er nyttige, både når man rejser, og når man planlægger sin rejse. Se kort over Canada.
  

Forsikring?
Rejseforsikring
Den offentlige sygesikring dækker ikke overalt i verden, det kan derfor være nødvendigt at tegne en privat rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Se rejseforsikring
  

Hvad koster det?
Prisindeks
Indekset giver et fingerpeg om hvor dyrt eller billigt landet er at rejse og opholde sig i, set i forhold til Danmark. Sammenligning af priserne i billige og dyre lande.  
 

Yderligere informationer
Om Canada
Rejsebeskrivelser, links, artikler, forum, rejsetips, nyheder, baggrund, historie, geografi, turistinformation, oversigtskort, vejret, klima, land fakta, advarsler og rejsevejledning

Canada
Canada har omkring 31.300.000 indbyggere. Med et flademål på 9.976.140 km2 er Canada 232 gange større end Danmark eller 10% større end Europa. Hovedstaden i Canada er Ottawa, der har omkring 1.000.000 indbyggere. Befolkningen i Canada er sammensat af 28% engelsk oprindelse, 23% fransk, 3% italiensk, 2% inuit og indiansk oprindelse. Resten af befolkningen i Canada består af større minoriteter fra Tyskland, Ukraine, Holland, Grækenland, Polen og Kina.

Halifax
Halifax er hovedstad i provinsen Nova Scotia, Canada. Halifax har omkring 350.000 indbyggere.
Halifax er Canadas vigtigste havneby til Atlanterhavet, og havnen er isfri hele året. Halifax har et betydeligt fiskeri og fiskeforædlingsindustri.

Montreal
Montreal ligger i provinsen Quebec i Canada. Byen ligger på en ø i St. Lawrence floden.
Montreal har, med forstæder, omkring 3.400.000 indbyggere. Tre fjerdedele af indbyggerne i Montreal er fransktalende. Montreal er allerede grundlagt af franskmænd i 1642. I dag er Montreal den næststørste handels og industriby i Canada.

Ottawa
Ottawa er hovedstaden i Canada, og Ottawa Hull har lidt over 1.000.000 indbyggere.
Byen ligger i Ontario provinsen, hvor floderne Ottawa og Rideaus løber sammen. Omkring 70% af indbyggerne i Ottawa er engelsktalende mens 30% er fransktalende.
Foruden at være hovedstad, er Ottawa et vigtigt kulturelt og økonomisk center for Canada. Ottawa blev grundlagt 1826 under navnet Bytown, men fik sit indianske navn i 1854.

Quebec
Quebec er hovedby i forbundsstaten Quebec, Canada. Quebec har omkring 700.000 indbyggere. Byen Quebec ligger ved udmundingen af St. Lawrence floden, og har en vigtig havn, der dog er lukket 3-4 af årets måneder, på grund af is. Quebec blev allerede grundlagt 1608, som start på den franske bosættelse i Nordamerika. 95 procent af befolkningen i Quebec, er stadig fransktalende.

Toronto
Toronto er hovedstad i provinsen Ontario i Canada. Toronto har omkring 4.700.000 indbyggere, og Toronto er den største by Canada. Samtidig er Toronto den vigtigste industriby i landet.
Toronto producerer bl.a. tekstil, konserves, træ, maskiner og elektronik. Universitetet i Toronto er allerede grundlagt i 1827, og byen er desuden et vigtigt kulturcentrum med højere læreanstalter og museer.

Vancouver
Vancouver ligger ved Stillehavet i provinsen British Columbia, Canada. Vancouver har omkring 2.000.000 indbyggere, og Vancouver er en vigtigste havneby i British Columbia.
Vancouver har en betydelig levnedsmiddel, tekstil, træ, papir og skibsværft industri. Samtidig er Vancouver endestation for den transkontinentale jernbane.

Tips:

Flyrejser: Hvis man vil rejse med fly, er det ofte en god ide at finde en flyrejse før man booker hotel. Flyrejser kan være billige, hvis man kan forskyde rejse tidspunktet lidt. Det er ofte en fordel hvis man kan rejse ud og hjem på en hverdag, frem for eksempelvis at rejse ud fredag og komme hjem søndag. Weekendferien bliver måske lidt lang, men man kan risikere at tjene den tabte arbejdsdag hjem, på rejsens pris.

Flypriser: Kan variere meget, afhængig af afrejse lufthavn. Ligesom der kan være stor forskel på priserne til destinationerne. Lufthavne med megen trafik er ofte billigere på grund af det større volumen. Det er værd at undersøge om det eventuelt kan betale sig at booke fly til en større by, og eventuelt leje en udlejningsbil eller tage tog/ bus til det endelige rejsemål. På nogle rejsemål er busser og togrejser desuden meget billigere end vi er vant til. Det er også en god ide at holde øje med priserne på flybilletter i god tid før afrejsen.

Hostels og vandrehjem er populære, og ikke kun forbeholdt backpackere på rygsækrejse. Det er derfor en god ide at booke hostel, inden man rejser hjemmefra. Nogle hostels er i virkeligheden budget hoteller, mens andre mere har karakter af B&B, Bed and Breakfast. Ofte kan man vælge mellem enkelt/ dobbeltværelse med bad (Single/Twin Private Ensuite ). Flere senge med eget bad, eller 4-8 sengs værelser til blandede køn (4-8 Mixed Dorm). Endelig findes der flere sengs stuer til adskilte køn (Female/Male Dorm). Nogle vandrerhjem tilbyder desuden morgenmad.

Hoteller: Kan til tider være lige så billige som vandrerhjem. Store bookingsider har forhandlet sig frem til fordelagtige priser på hotelværelser. Ofte er priserne billigere end hvis man henvender sig direkte til hotellet. Man skal huske at morgenmad ikke er inkluderet i alle lande.

Sprogrejse, sprogkurser i landene hvor sproget tales. Man kan deltage i sprogkurser for begyndere eller øvede. Sprogrejser kan bestilles af forskellig varighed lige fra en uge til et år. Der findes både sprogkurser for voksne og kurser for unge mellem 12 og 17 år.

Pakkerejser, en pakkerejse er en kombination af transport, indkvartering og/eller anden turistmæssig ydelse. Eksempelvis flyrejse, busrejse, færge til rejsemålet - Kombineret med ophold på hotel, hostel, vandrehjem, lejlighed eller anden overnatning. En charterferie eller charterrejse er således en typisk pakkerejse. Men også en weekend ferie eller storbyrejse, hvor man bestiller fly og hotel fra samme rejsearrangør. Både som kunde og rejsearrangør er man beskyttet af pakkerejseloven, når den samlede ydelse har en varighed af mere end 24 timer.

Guidebøger, rejsebøger, vejkort, turkort og bykort er nyttige værktøjer, både når man planlægger rejsen, og mens man rejser. Turen går til serien er på dansk og har ofte afsnit om interessante emner og seværdigheder. Lonely Planet Guidebooks er på engelsk, og særdeles udførlige, med forslag til billig overnatning, spisesteder, udflugter, rejseruter, o.s.v.


Til toppen af siden

Vidste du at www.at-rejse-er-leve.dk siden 1999, dagligt har hjulpet tusindvis af rejsende med, at finde inspiration til ferien og at rejseportalen er en uafhængig ferieguide? Søg, find og udforsk verden, at-rejse-er-at-leve.dk

Om Redaktionen