at-rejse-er-at-leve.dk

SP_WEATHER_

°C

Copenhagen

SP_WEATHER_
Luftfugtighed: %
Vind: N ved
Stort udvalg af storbyferier til lavpris

Thailand Forum Malaria Graviditet

Thailand - Forum - Malaria og graviditet

Forum, læserbreve, indlæg og kommentarer til emner om rejser og Thailand.

Malaria og graviditet - Indlæg 24.04.06 af Tina

Hej …

Min mand og jeg har bestilt rejse til Koh Samet fra den 11. maj til og med den 23. maj. Men efterfølgende har vi fået info ang. Malaria, det skal lige siges, at jeg er gravid (6. måned) og kan derfor ikke tage forebyggende medicin.
Vi har nu droppet Koh Samet, da vi ikke tør tage chancen, selvom det bare var drømmestedet. Serum instituttet anbefalet at vi fandt en anden destination pga regntiden og myg, da Koh Samet har haft Malaria og at der kun skal et stik til..

Men nu er spørgsmålet bare, hvor i Thailand skal vi så tage hen, da det er regntiden vi går i møde. Vi har talt lidt om Hua Hin og Pattaya, er der andre steder der er mere passende. Vi har allerede betalt flyrejsen til Bangkok, så det ville være passende hvis afstanden var omkring 2-3 timers fra Bangkok lufthavn.

Håber på en hurtig respons, da vi ikke har meget tid at løbe på.

På forhånd tusind tak
Tina


Svar 24.04.06 - Red

Kære Tina

I princippet er der regntid i hele Thailand i maj måned, selvom nedbøren er knapt så voldsom på højde med Bangkok / Pattaya og nordpå. Se evt.
Thailand klima.

Generelt er der risiko for malaria i hele Thailand, om end risikoen betegnes som "begrænset". Men både i nabolandet Cambodja og Myanmar betegnes risikoen som høj. Se kort fra
Udlandsvaccinationen

Netdoktor.dk skriver blandt andet:
"Gravide frarådes også af WHO at rejse til malariaområder med klorokinresistent falciparum malaria. Malaria hos gravide øger risikoen for abort, for tidlig fødsel, dødfødsel og at moderen dør. Ligesom for børn, skal der gøres ekstra meget ud af at beskytte mod myg og malaria, hvis man alligevel må tage af sted."
Se hele artiklen på Netdoktor

Som garvet far, spørger jeg mig om det er værd at løbe risikoen.

Venlig hilsen
Asgeir


Svar 11.03.07 - Bo Hansen

Hej Tina

Jeg har rejst i Thailand 4 gange og det er virkelig et super land. man bliver båret rundt på hænder. jeg tror selvom man er blind om i rulle stol kan man rejse rundt :)
I skal ikke være bange for at tage længere væk end 2-3 timer fra bangkok. der er også hospitaler andre steder.

Med hensyn til hvor i skal tage hen. må i for guds skyld ikke tage til Pattaya, det er dyrt og alle europas stoddere er samlet der.

jeg syntes i skal tage til Koh Samui. der er check på tingene og priserne er ok. man kan gå ind på et turist kontor i bangkok og bestille hele turen med billetter osv. de er ret dygtige der.

Med hensyn til malaria, så er det ikke et problem i thailand, men jeg er jo ikke læge.....bare sørg for at sove med myggenet og smøre sig med myggebalsam især på føderne.
Thailansk myggebalsam indeholder. nej der er flydende DDT. og virker

mvh Bo Hansen


Til toppen af siden

Vidste du at www.at-rejse-er-leve.dk siden 1999, dagligt har hjulpet tusindvis af rejsende med, at finde inspiration til ferien og at rejseportalen er en uafhængig ferieguide? Søg, find og udforsk verden, at-rejse-er-at-leve.dk

Om Redaktionen