at-rejse-er-at-leve.dk

SP_WEATHER_

°C

Copenhagen

SP_WEATHER_
Luftfugtighed: %
Vind: N ved
Stort udvalg af storbyferier til lavpris

Danmark Fakta

Navn: Kongeriget Danmark

Indbyggertal: Danmark har 5.627.235 indbyggere, og befolkningstætheden er 130,0/km2.

Areal: Danmark har et areal på 43.098,31 km2.

Hovedstad: Hovedstaden i Danmark er København med 1.230.728 indbyggere. 

Andre større byer i Danmark: Århus 320.000 indbyggere, Odense 170.000 indbyggere, Ålborg 107.000 indbyggere, Esbjerg 72.000 indbyggere.

Befolkning: Befolkningen i Danmark er sammensat af 89% danskere og 11% anden etnisk herkomst.

Læs meget mere om Danmark her: 

Forventede levealder: Forventede levealder i Danmark er 80,41 år for kvinder og 75,65 år for mænd.

Sprog: Dansk (Forskellige dialekter i hele landet)

Har du brug for rejseguide bøger der kan fortælle dig meget mere om Danmark så se det store udvalg og priser her:

Religion: De fleste danskere er medlem af den evangelisk-lutherske danske folkekirke, men med den stigende indvandring fra især muslimske lande er islam blevet Danmarks næststørste religion.

Styreform: Danmark er et konstitutionelt monarki.Kort over Danmark. Klik for at se navne på øer og geografiske områder.

Bruttonationalprodukt (BNP): Bruttonationalproduktet var i 2012 på 1.826 milliarder kr., mens BNP pr. indbygger var 327.000 kr.

Møntfod: Møntfoden i Danmark er danske kroner, DKK. De mest almindelige mønter er 50 øre, 1,2,5,10,20 kr. De mest almindelige sedler er 50,100,200,500,1000 kr.

Tidszone: UTC+1, Sommertid UTC+2

Forvalgskode: +45

ISO landekode: DK

Domæne landekode: .dk

 

Kørselsretning: I Danmark køres der i den højre side af vejen.

Klima: Danmarks klima er præget af landets beliggenhed i udkanten af det europæiske kontinent tæt ved større havområder og i vestenvindsbæltet. Vores placering resulterer i kølige somre med middeltemperaturer omkring 16 °C og ikke særligt kolde vintre med middeltemperaturer omkring 0,5 °C. Danmark er således placeret i den tempererede klimazone. Det blæser hyppigt, kraftigst om vinteren og svagest om sommeren. Nedbøren falder året igennem med de største mængder i september, oktober og november. Mindst nedbør falder der i februar og april.

banner denmark test-728copy

Det danske flag: Danmarks flag som også er kendt under navnet Dannebrog, betyder danernes fane og det er anerkendt som verdens ældste nationalflag, der stadig er i brug. Dannebrog er et korsflag som er kendt og brugt meget i Nordeuropa, det danske flag er rødt med et hvidt kors der går helt ud til siderne af flaget. Historien om Dannebrog er ifølge overlevering, at det fladt ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse den 15. juni 1219, som idag hedder Talllin og er hovedstaden i Estland. Dagen er kendt som Valdemarsdag, Valdemar den 2 angreb Estland med 1500 krigsskibe og omvendt folket til Kristus.

danmark

Det lever de af: Danmark er nettoeksportør af fødevarer og energi og danmarks vigtigste eksport er industriel produktion og færdigvarer som svarer til ca. 74% af eksporten. Maskiner og instrumenter står for ca. 21%, og brændstof, kemikalier m.m. ca. 26%, landbrugsprodukter og andre for forbrugsvarer ca. 19% kød og kød produkter ca. 5% af den samlede eksport af fisk og fiskeprodukter ca. 3%


 


Til toppen af siden

Vidste du at www.at-rejse-er-leve.dk siden 1999, dagligt har hjulpet tusindvis af rejsende med, at finde inspiration til ferien og at rejseportalen er en uafhængig ferieguide? Søg, find og udforsk verden, at-rejse-er-at-leve.dk

Om Redaktionen